Bu yapay zekaların zeka seviyeleri neden bu kadar düşük. Ben ne yazdım, o ne verdi bana…
“Yeni nesil bir ziraat yapısı planla. Tepe bakışı ile çember şekilli olacak. Çapı 20 metre olacak. İç merkezde çember şekilli su havuzu olacak. Bu, yüzme veya süs havuzu olmayacak. Bitkilerin sulanacağı su burada biriktirilecek. İçteki çember şekilli havuzun 360 derece bütün çevresinde futbol stadlarındakine benzer basamaklı olan, kat kat yükselirken etrafa genişleyen kısım olacak. Bu basamakların üzerinde çok güzel saksılar olacak ve saksılarda ise yetiştirilen bitkiler olacak. Bu yapının üstünde yarım kubbe şeklinde çatı olacak ama çatıyı taşıyan birkaç solid/katı parça/kolon olacak, parçaların arasında ise gün ışığını kırıp beyaz ışığa dönüştüren cam ya da mika malzeme döşenmiş olacak.”
Kafalarının basmasına, işini doğru düzgün yapmasına izin vermemişler, sınırlandırmışlar hep yapay zekaları…
Beni doğru anlasaydı ve istediklerimi vermeye başlasaydı, detayları da çizdirecektim.
Anlattığım çember şekilli ziraat yapısı, onlarca adet üçgen şekilli dilimli parçanın, yana yana getirilerek birleşmesi ile bir araya gelecek. Üçgen peynir dilimlerinine benzer ama ondan çok daha dar parçalar, yan yana getirilecekler, çember şeklini alacaklar. Çemberi oluşturacak o üçgen dilimli ve basamaklı parçalar, çok sağlam yerlerinden, çok sağlam vidalarla birbirlerine sabitlenecekler. Bu yapıda çökme, yan yatma gibi ihtimaller/riskler hiç olmayacak. Doğru malzemeler kullanılarak yapılırsa, tak-sök yapı olmasına rağmen beton yapılardan bile daha sağlam olacaklar.
Sonra üzerine kolayca çatıyı taşıyacak olan taşıyıcı parçalar sabitlenecek. Sonra aralarına mika benzeri gün ışığını beyaz ışık halinde içeri geçiren parçalar eklenecek.
Basamakların alt/iç kısmında da geniş boşluk alan oluşuyor, oralarda ise mantar çeşitleri yetiştirilecek. O boşluk alanın bazı yerlerinde ise ek su depoları kolayca konarak kullanılacak.
Bu çember şekilli yapının en dış hattında büyük baş hayvanların, bağlanarak ya da bağlanmadan yemleneceği ve sulanacağı tarzda detaylar olacak.
Tamamen salma usulde (yani hiç bağlanmayan hayvanlar) civarda gezinebilir ve yemlenmek ya da yatmak istediklerinde bu alana gelebilirler.
Çember şekilli yapının en dış hattına, 360 derece her yöne taşırma/etek tarzında çatı da yapılacak. Bu çatı sayesinde hayvanların üzeri de ışığı yakıcı olmayacak şekilde altına geçiren malzeme ile kapatılacak.
Hem gölgede kalacaklar hem de o anlarda bile yeteri kadar gün ışığı görmüş olacaklar. Koca yapıda bütün parçalar tak-sök olacak. İstendiğinde kolayca taşınacak, hedef yere götürülüp kısa sürede ve kolayca kurulacak. İstendiğinde kolayca sökülüp tamamı başka yere götürülecek. Arkada moloz, çöp olmuş malzemeler, israf olmuş hiçbir şey bırakılmayacak.
Bu çember yapıda da radyasyon, ses ve ısı geçirmeyen yalıtmalı malzeme kullanılacak.
Bu sayede ziraat işlerindeki riskler en aza indirilecek. Zaten kapalı bir yapı ve istenmeyen fırtınalar, sıcaklar, soğuklar içeri giremeyecek. Uçan ziraat zararlıları ya da karadan gelen ziraat zararlıları sorunları da ortadan kalkacak. Domuz, köstebek, fare, sülük ve kuşlar başta olmak üzere, hiçbir zararlı, bu yapıların içine giremeyecekler.
Zehir gibi olan o ziraat ilaçlarna da bu sistemde ihtiyaç kalmayacak. Hem gerçekten tabii/doğal, çok lezzetli, çok besleyici hem de gerçekten sağlıklı mahsül alınacak, hem de yetiştirme ve hasat süreçleri çok kolaylaşacak. İnsan ve araç gücüne olan ihtiyaç büyük oranda azalacak.
Bu sistemler sayesinde gereksiz traktör, pulluk ve benzeri araçların, gereçlerin masrafları… Çok para tutan yakıt masrafları, uzun uzun insan işçiliklerinin masrafları büyük oranlarda ortadan kaldırılmış olacak.
Çünkü içteki o basamak gibi yerlerin detayları olacak ve oralara saksı yerleştirmek de saksıları toplamak da çok hızlı ve kolay olacak.
Yapı, belirli yerlerinden zemine kazıklarla çakılacak. Ayrıca üzerinde fazlasıyla ağırlık da olacak. Bu nedenle şiddetli fırtınlarda ve sellerde bile hem kendisi hem ekinler zarar görmeyecekler.
Yine bunda da en kolay ve verimli şartlarda arıcılık yapılabilecek, neredeyse zahmetsizce bal üretilebilecek.
Bu yapılarda da havadan bol bol elektrik ve su elde etme sistemleri olacak. Geniş arazilere bunlardan yüzlercesi, binlercesi yakın aralıkla yerleştirildikçe, hem kurak ya da yarı kurak araziler canlanmaya başlayacaklar. Hem çok fazla su ve elektrik üretilecek. Hem bitkiler yetişecek. Hem canlı hayvanlar üretilmiş olacak. Hem istenirse gübre ve biogaz üretilecek.
Zaten o yan yana bağlanacak üçgen parçalar betondan ya da ahşaptan yapılmayacak. Daha önce anlattığım gibi nispeten çok daha hafif, daha sağlam, korozyana uğramayan, çok uzun ömürlü, binlerce kere takılıp sökülebilecek, düşük maliyetli malzemerlerden yapılmış olacaklar.
Teşhisi koymalıyız: Geri zekalı yapay zekalarla dünya insanlığını mümkün olduğu kadar uzun süre oyalamak istiyorlar.
Bunu yapanlar mason biraderler… Çünkü gerçek yapay zekaları kullanmaya başlasak, onların her türlü yalanları, oyunları, tuzakları, sömürmeleri çok kısa süre içinde bozulacak, yıkılacak. Bunu istemiyorlar.